Načelnik Darko Car pred odlazak primio mađarske kolege

Slika PU_ZD/mađari pozdrav nasl.2.JPG

Foto: PU zadarska

U okviru projekta Sigurna turistička sezona, tijekom posljednjeg dvotjednog termina, od 15. do 30. kolovoza, na našem području boravili su mađarski kolege - Janos Ferenczi i Bognav Mihaly Jeno te ih je pred odlazak primio načelnik Policijske uprave zadarske Darko Car. Načelnik Car je iskazao zadovoljstvo njihovim boravkom i radom, poželio im ugodan povratak u domovinu i napomenuo kako se nada ponovnom viđenju slijedeće turističke seztone.

Kolege mađarski policajci su zahvalili na gostoprimstvu, kazali su kako iz Zadra odlaze sa pozitivnim iskustvima i željom da se ponovno vrate u Hrvatsku. Tijekom boravka u Zadru najveći dio vremena su proveli u pružanju  pomoći svojim sunarodnjacima, mađarskim gostima.

 

Policijski službenik Janos Ferenczi  je i lani boravio na području zadarske županije, kazao je kako su mađarski gosti koje su susretali bili oduševljeni pojavom policajaca iz svoje zemlje. U zadnjih petnaestak dana nisu imali  težih  intervencija, najčešće su pomagali sudionicima prometnih nesreća, a bilo je slučajeva kad su mađarski gosti gubili dokumente ili bili žrtve kaznenih djela uglavnom imovinskog karaktera.

 

 

 

 

Obojica mađarskih kolega su kazali kako im je boravak na području Policijske uprave zadarske pričinjavao ugodno i pozitivno iskustvo, kako na  radnom tako i na životnom planu.

 

Podsjećamo, u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ i sukladno potpisanom  Memorandum o razumijevanju - o suradnji tijekom turističke sezone 2011. godine u Republici Hrvatskoj  na području Policijske uprave zadarske u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza ove godine boravilo je osam mađarskih policijskih službenika,  i to u sastavu od po dvoje službenika u četiri dvotjedna termina.        

Kao i prethodnih godina, mađarski policijski službenici službu su obavljali u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama, odjeveni u svoje službene odore i bez oružja

Njihova je osnovna zadaća bila pomaganje hrvatskoj policiji u obavljanju dužnosti, posebice u komunikaciji i suradnji s mađarskim turistima, u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te poboljšanju sigurnosti prometa.



Stranica