Trojac osumnjičen za prijevare i krivotvorenje isprava

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Osumnjičeni su lažnim kraticama plaćali razne usluge te račune po prodajnim mjestima na području zadarske županije, pri čemu su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 600 tisuća kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta ove PU dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela Prijevara i Krivotvorenja isprava.

 Naime, 32-godišnji muškarac s zagrebačkog područja se sumnjiči da je u prvoj polovici 2009.godine u Velikoj Britaniji,  na temelju izrađene lažne dokumentacije ishodovao 8 kreditnih kartica, a po dvije kartice na ime 4 korisnika i to strana državljana. Tako nabavljene kartice je donio i koristio na području Republike Hrvatske u razdoblju od lipnja 2009. do ožujka 2011.godine, a isto tako je kartice davao na korištenje  drugim dvjema osobama,  37- godišnjaku sa  područja Slavonskog broda  i 38-godišnjaku sa splitskog područja.

Lažnim kraticama su plaćali razne usluge te račune po prodajnim mjestima na području zadarske županije, pri čemu su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 600 tisuća kuna.  Također je  utvrđeno  kako su na širem području RH (Zadar, Split, Zagreb, Slavonski brod) protupravno pribavili korist u iznosu od  preko 3 milijuna  kuna.

Protiv trojice osumnjičenih slijedi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili  više kaznenih djela Prijevara  i Krivotvorenje isprave.



Stranica