Poljski policajci po drugi put na ulicama Zadra

Slika PU_ZD/Poljski pol. 11. nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Danas su na konferenciji za medije u Policijskoj upravi zadarskoj  predstavljeni poljski policijski službenici koji će u okviru projekta Sigurna turistička sezona boraviti na zadarskom području.  

 

U treminu od 17. srpnja do 15.kolovoza na području zadarske županije boraviti će dvoje policijskih službenika iz Republike Poljske; gđa Joanna Wilk - narednica i g. Andrzej  Goldz - satnik, koji će pomagati hrvatskim kolegama u narednih mjesec dana. 

Načelnik PU zadarske izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da će pored mađarskih kolega, ove godine, po drugi put, u PU zadarskoj boraviti i policijski službenici Republike Poljske, koji će službu obavljati na području cijele županije. Naglasio je da će poljski kolege biti odjeveni u svoje službene odore i bez oružja te da će poslove obavljati u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama.  

Šef konzularne referade Veleposlanstva Republike Poljske g. Pawel Sokolowski  zahvalio se u ime kolega na dobrodošlici i toplom prijemu, izrazio je nadu da će se  suradnja nastaviti i sljedećih godina i to u još većem broju, obzirom da u Republici Hrvatskoj godišnje gostuje oko pola milijuna poljskih turista, a u na području Zadra preko 50 tisuća.

 

 

Oboje poljskih kolega po prvi puta su u Hrvatskoj, prvi dojmovi o ljepotama grada Zadra i općenito Hrvatske su izuzetno pozitivni, a kako imaju iskustvo u radu na terenu, sigurni su da će njihova zadaća biti ispunjena na najbolji mogući način.

 

 

 

 Nakon predstavljanja, skupa sa novinarima su obišli staru jezgru grada Zadra, gdje su u info-centru turističke zajednice ostavili letak sa svojim mobitelima kako bi poljski gosti koji zatraže pomoć lakše stupili u kontakt s njima. 



Stranica