Zlouporaba položaja i ovlaštenja

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Jučer su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove PU dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca sa zadarskog područja, u dobi od 45 i 47 godina, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlaštenja

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove PU dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca sa zadarskog područja, u dobi od 45 i 47 godina, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlaštenja.

Naime, sumnjiči ih se da su kao odgovorne osobe jednog sportskog kluba iz okolice Zadra, tijekom 2008.godine sa računa kluba podizali novac, od čega su dio zadržali za sebe.

Također je utvrđeno kako je 45-godišnjak i tijekom 2009.godine podigao  novac sa računa kluba i dio zadržao za sebe, dok je prilikom isplata osobnih dohodaka propustio obračunati naknade te nije vodio poslovne knjige na propisan način.

Na taj su način oštetili klub za iznod oko oko 150 tisuća kuna, te je protiv obojice podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica