"Smješko" u posjeti policiji

Slika PU_ZD/Posjet vrtića Vir nasl.JPG

Foto: PU zadarska

U čertvrtak, 19. svibnja, Policijsku upravu zadarsku posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Smješko“ iz Vira  u pratnji svoje ravnateljice i  odgajateljica.

 

Djeca su prilikom posjeta najprije razgledala policijska vozila i motocikle, potom su posjetili prostorije za tjelovježbu – teretanu,  gdje su im djelatnici interventne policije pokazivali zahvate kojima se koriste policajci.

 

Najviše oduševljenja je izazvao policijski pas „Rot“, obučen za detekciju eksploziva. Policijski službenik im je  pokazao na koji način postupa policijski pas te odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja.

 

Policijska službenica za prevenciju prometa je tijekom posjeta sa djecom ponovila prometna pravila koja ih je već prethodno, početkom školske godine 2010/2011, naučila prilikom posjeta njihovom Vrtiću, te je upozorila djecu na opasnosti kojima su izloženi u prometu.

 

 

Na kraju su djecu upoznali  sa „Prostorijom za prepoznavanje“ koju koriste djelatnici kriminalističke policije. U prostoriji su policijski službenici  simulirali kako izgleda sam postupak prepoznavanja osobe.

 

 

 Posjet je organiziran u suradnji kontakt policajca I PP Zadar - Ive Begonja, policijske službenice PPRP - Silvije Gulan, policijskog službenika PAP Zemunik - Anđela Dražina sa psom za detekciju eksploziva i policijskih službenika za prevenciju  Franka Lilić i mr. sc. Ivane Marić



Stranica