Najava akcije "Manje oružja - manje tragedija"

Slika PU_ZD/manje oruzja, manje tragedija1.bmp

Zadar, 12. svibnja 2011. – Zadarska Županija, Grad Zadar, Policijska Uprava Zadarska i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) pozivaju vas na još jedno u nizu događanja u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“. Program će započeti u 11:00 sati, u subotu, 14. svibnja, ispred zgrade Gradske uprave na Narodnom trgu u Zadru.

Foto: Ilustracija

Zadar, 12. svibnja 2011. – Zadarska Županija, Grad Zadar, Policijska Uprava Zadarska i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) pozivaju vas na još jedno u nizu događanja u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“. Program će započeti u 11:00 sati, u subotu, 14. svibnja, ispred zgrade Gradske uprave na Narodnom trgu u Zadru. Cilj akcije, koja se provodi još od 2008. godine, jest povećanje opće sigurnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja.

U sklopu programa bit će održana i prezentacija specijalističke opreme donirane Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS), Stanici Zadar u vrijednosti od 123.000,00 kuna. Donacija je iz sredstava MDG-F Programa koji podupire Kraljevina Španjolska, a provodi se u suradnji Zadarske županije i UNDP-a.

Subotnjem događanju prisustvovati će Koordinatorica UN-a i Stalna predstavnica UNDP-a u HrvatskojLouisa Vinton, župan Zadarske županije Stipe Zrilić i načelnik PU Zadarske Darko Car u nazočnosti predstavnika UNDP-a, Zadarske županije, Grada Zadra, PU Zadarske i lokalnih ne-vladinih udruga.

Akcija „Manje oružja manje tragedija“ koja se provodi u suradnji Programa UN-a za razvoj u RH (UNDP) i MUP-a RH prepoznata je kao vrlo uspješna te se od ove godine provodi i uz financiranje Regionalnog projekta SEESAC (potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe) odnosno uz financijsku potporu EU-a.



Stranica