FRANKO LISICA - obilježena 20-obljetnica pogibije

Slika PU_ZD/Lisica Franko.jpg

Foto: PU zadarska

Jutros u 8 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem odali su počast svim poginulim redarstvenicima, koji su prije 20 godina svoje živote hrabro položili u temelje stvaranja hrvatske države. 

S pijetetom su se prisjetili pokojnog kolege Franka Lisice (1968) –  pripadnika Specijalne jedinice policije, koji je 2. svibnja 1991.godine  na brdu Štikovača nad Polačom, ne štedeći vlastiti život da zaštiti kolege i izvrši zadaću, smrtno stradao pogođen neprijateljskim vatrenim oružjem iz neposredne blizine. 

 

Odana je počast i pogibiji 12 redarstvenika koji su dana 2.svibnja 1991.godine u akciji spašavanja svojih kolega u Borovu zarobljeni, a potom i mučki ubijeni.

 Nakon čitanja imena svih 12 poginulih kolega, položen je vijenac na spomen obilježje i zapaljena je svijeća.  

Također će, u sklopu dana Općine Bibinje, predstavnici PU zadarske danas prijepodne položiti  vijenac na mjestu pogibije pokojnog Franka Lisice na brdu Štikovača u Polači.

Jučer su nazočili na misi zadušnici u crkvi Velike gospe u Bibinjama, a potom položili vijenac na mjesnom groblju.

Pripadnici Udruge specijalne policije POSKOCI su u znak sjećanja na svog kolegu organizirali maraton od Bibinja do Polače .



Stranica