OŠ Privlaka - predavanje na temu "Manje oružja - manje tragedija"

Slika PU_ZD/Privlaka naslovna .JPG

Foto: PU zadarska

Dana 19. travnja 2011. godine, policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić, Franko Lilić i  Ivana Marić, održali su predavanja za djecu od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Privlaka.

Učenike su educirali o opasnostima od ostavljenih i odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava i oružja te ih uputili kako postupiti ukoliko takve predmete pronađu u prirodi. Djeci i njihovim učiteljima je prezentiran materijal koji se odnosi na oružje, streljiva i ostala minsko eksplozivna sredstva, kojom prilikom su putem projekcije prikazane razne vrste oružja i streljiva, te kratki filmovi o stvarnim primjerima iz života. U filmovima su svoje životne priče ispričale osobe koje su stradale od minsko-eksplozivnih sredstava ili članovi obitelji stradalih.

Učenici su pokazali zrelost i izuzetno visoko zanimanje za navedenu temu, vrlo su aktivno sudjelovali u raspravi, iznosili vlastita iskustva i postavljali pitanja. Posebnu zrelost pokazali su učenici prvog razreda.

Naučili su ono najvažnije, a to je da ne diraju sumnjive predmete u prirodi i da o njihovom pronalasku odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192, roditelje, učitelje ili neku drugu odraslu osobu.

Tijekom predavanja učenici, njihovi učitelji i roditelji pozvani su da prisustvuju priredbi koja će se dana 14. svibnja 2011. godine u 11,00 sati održati na Narodnom trgu u Zadru povodom akcije „Manje oružja manje tragedija“ s ciljem da se i na ovaj način senzibiliziraju djeca za problematiku opasnosti od oružja i minsko eksplozivnih sredstava.



Stranica