OŠ "Nova" u posjetu PU zadarskoj

Slika PU_ZD/Posjet djece - naslovna).JPG

Foto: PU zadarska

Dana 06. travnja 2011. godine organiziran je posjet učenika trećih, četvrtih, šestih i sedmih razreda Privatne OŠ „Nova“ Policijskoj upravi zadarskoj.

Posjet je organiziran povodom akcije „Manje oružja manje tragedija“ u koju Akciju je aktivno uključena dramska sekcija OŠ Nova Zadar, koju vodi profesorica Iva Čakarun, a u rad dramske sekcije uključena je i pedagoginja Koraljka Alavanja.

Najprije su u 10 sati, učenici trećeg i četvrtog razreda posjetili  prostorije Operativno komunikacijskog centra PU zadarske i prostorije koje u svom radu koristi Odsjek kriminalističke tehnike. Razgledavali su policijska vozila i motore koje koriste djelatnici policije i prostorije za tjelovježbu policijskih službenika.

Potom su u 11.30 sati učenicima šestih i sedmih razreda OŠ Nova, policijski službenici za prevenciju u Uredu načelnika PU zadarske Franko Lilić i mr.sc. Ivana Marić održali predavanje u sklopu akcije „Manje oružja manje tragedija“. Na predavanju su upozorili učenike na opasnosti od ilegalnog posjedovanja oružja te ih uputili kako postupiti kada pronađu ostavljeno - odbačeno oružje ili streljivo. Učenicima su putem projekcije prikazane razne vrste oružja i streljiva, te kratki filmovi o stvarnim primjerima iz života u kojim filmovima su svoje životne priče ispričale osobe koje su stradale od minsko-eksplozivnih sredstava ili članovi obitelji stradalih.

Policijska službenica Postaje prometne policije Silvija Gulan u istom predavanju je upozorila djecu na opasnosti od ispijanja alkohola od strane maloljetnih osoba, te je učenicima pokazala primjere prometnih nesreća  u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, a uz odrasle osobe stradala su djeca i maloljetne osobe.



Stranica