Održano predavanje u OŠ Vir

Slika PU_ZD/Predavanje - Vir - naslovna .JPG

Foto: PU zadarska

U utorak su na Viru, u vremenu od 10 do 12 sati, policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika Ivana Marić, Franko Lilić i Sandra Poljak Jurinčić, policijska službenica Postaje prometne policije Zadar Silivja Gulan i kontakt policajac I PP Zadar Ive Begonja, održali predavanja za djecu od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Vir.

Učenike su educirali o pravilima ponašanja u prometu, prometnim znakovima, pravilima kojih se trebaju pridržavati pješaci, vozači i ostali putnici u motornim vozilima. Djecu su upoznali s opasnostima koja im prijete kada se neoprezno kreću u prometu prije svega kada su ulozi pješaka, ali i kada nisu vezani u vozilu i sl.

Obzirom da je akcija „Manje oružja, manje tragedija“ u tijeku, učenicima i njihovim učiteljima je prezentiran materijal koji se odnosi na oružje, streljiva i ostala minsko eksplozivna sredstva, sve u cilju edukacije o opasnostima i posljedicama koje može izazvati nestručno rukovanje njima.

Učenici su pokazali izuzetno visoko zanimanje za obje teme, vrlo su aktivno sudjelovali, iznosili vlastita iskustva i postavljali pitanja.

Naučili su ono najvažnije, a to je da ne diraju sumnjive predmete u prirodi te da o njihovom pronalasku odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192, roditelje, učitelje ili neku drugu odraslu osobu.

Dogovoreno je da se ovakva predavanja nastave i u ostalim školama, pogotovo prije mjeseca svibnja 2011.godine, kada će se u Zadru održati manifestacija povodom akcije „Manje oružja, manje tragedija“ kako bi se i na ovaj način senzibilizirala djeca za problematiku opasnosti od oružja i minsko eksplozivnih sredstava.



Stranica