Održan sastanak na temu vijeća za prevenciju

Slika PU_ZD/sastanak s gradom - prevencija.JPG

Jučer je u 11.30 sati u prostorijama PU zadarske, na poziv predstavnika ove policijske uprave, sa predstavnicima Grada Zadra održan sastanak na temu vijeća za prevenciju,

Foto: PU zadarska

Jučer je  u 11.30 sati u prostorijama PU zadarske, na poziv predstavnika ove policijske uprave, sa predstavnicima Grada Zadra  održan sastanak na temu vijeća za prevenciju.

 

Na sastanku su bili nazočni Marko Buljat, zamjenik načelnika i policijski službenici za nadzor i planiranje-za prevenciju Ivana Marić i Sandra Poljak Jurinčić, dok su predstavnike grada činili:

 

Mario Pešut - pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo

 i Jakov Vidović – njegov pomoćnik

Joso Nekić - Upravni odjel za odgoj i školstvo

te  gradski vijećnici Rade Šimičević i Milan Drača.

                

Odlučeno je da će se već tijekom travnja ove godine održati konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju na kojoj će se imenovati svi članovi.

 Naime, u veljači 2009.g donesena je odluka o osnivanju Vijeća za prevecniju socijalno-devijantnog ponašanja Grada Zadra, međutim do sada se ono nije osnovalo.

Obzirom da su ispunjene sve pretpostavke za njegovo djelovanje, odlučeno je da će se tijekom travnja ono i osnovati te započeti s radom.

 

 Vijeće za prevenciju - Tijelo zaduženo za koordinaciju rada svih tijela i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi, imovine, javni red i kvalitetu života građana. Ovim načinom  prevenciji kriminaliteta mobilizirati će se cjelokupna društvena zajednica.



Stranica