Osumnjičen za izazivanje tri požara

Slika PU_ZD/požar.jpg

Također ga se sumnjiči da je par dana poslije, 14.ožujka u večernjim satima, u Šimunima izazvao požar na staji u vlasništvu 44-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjela staja i oko 200 bala sijena, da bi odmah potom na predjelu Kalinac iznad Šimuna podmetnuo još jedan požar na staji u vlasništvu 59-godišnjaka iz Šimuna

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Pag i Odjela kriminalističke policije, dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom  kojeg se sumnjiči da je 10.ožujka u noći, u Kolanu na Pagu, namjerno izazvao požar na staji u vlasništvu 61-godišnjaka iz Kolana u kojoj je izgorjelo 200 bala sijena.

Također ga se sumnjiči da je par dana poslije, 14.ožujka  u večernjim satima, u Šimunima, na predjelu Šimunsko polje, izazvao požar na staji u vlasništvu 44-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjela staja i oko 200 bala sijena, da bi odmah potom na predjelu Kalinac iznad Šimuna podmetnuo još jedan požar na staji u vlasništvu 59-godišnjaka iz Šimuna. U staji je izgorjelo 250 bala sijena. Na sve tri staje pričinjena je ukupna materijalna šteta  u iznosu od oko 50 000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić izazvane požare sam prijavljivao vatrogascima, te se uključivao u njihovo gašenje. Protiv njega podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Zadru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.



Stranica