Načelnik Zlatko Sokolar zbog iznimne humanosti na djelu primio dvojicu policijski službenika iz PP Donji Srb

Slika PU_ZD/srb 1.jpg

Načelnik Sokolar im se zahvalio u ime Policijske uprave zadarske na očuvanju ugleda policije u društvenoj zajednici i kazao: „….Svojim nesebičnim činom ste pokazali humanost na djelu i opravdali ukazano povjerenje građana iz vaše zajednice. Pozitivan ste primjer policajca kakvog treba zajednica; spremni na pomoć u svakoj životnoj situaciji.

Foto: PU zadarska

Danas je u prostorijama Ureda načelnika  Policijske uprave zadarske, načelnik Zlatko Sokolar primio dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Donji Srb, Damira Mišić i Mirka Banić, koji su svojim humanim  činom  pokazali pozitivnu ulogu policije u svakodnevnom životu  i opravdali  povjerenje građana u policiju.

 

Prošli tjedan, u petak – 11.veljače, policijski službenik Damir Mišić je u popodnevnim satima obnašao  službu kao šef smjene u prostorijama PP Donji Srb, kada je do njega došao otac djevojčice kojoj je pozlilo. Nesretni otac devetogodišnje djevojčice je zapomagajući uspio izustiti kao je dijete u nesvjesti i da se boji da će umrijeti. Ne razmišljajući ni trenutka, Damir  je nazvao kolegu u auto-ophodnji - Mirka Banić, koji je vozilom došao do kuće obitelji Vujnović.  Primili su  majku  s djetetom u naručju kao i  susjedu koja je bila u pratnji u vozilo, te ih je policijski službenik Mirko  pod rotirajućim svjetlima odvezao do najbliže hitne medicinske pomoći, u 37 kilometara udaljeni Gračac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Načelnik Sokolar im se zahvalio u ime Policijske uprave zadarske na očuvanju    ugleda policije u društvenoj zajednici i kazao: „….Svojim nesebičnim činom ste pokazali humanost na djelu i opravdali ukazano povjerenje građana iz vaše zajednice. Pozitivan ste primjer policajca kakvog treba zajednica; spremni na pomoć u svakoj životnoj situaciji.“

 

 

Nažalost, djevojčica je preminula nakon četiri dana u Općoj bolnici Zadar, međutim svo vrijeme liječenja djelatnici Policijske postaje Donji Srb su bli na usluzi roditeljima, pružajući im toplu ljudsku pomoć u vidu savjeta, prijevoza, smještaja u Zadru, a na inicijativu policijskih službenika prikupljena je i materijalna pomoć – novčana sredstva koja su bila namijenjena za liječenje djeteta.



Stranica