Oštetio vjerovnike za više milijuna kuna

Slika PU_ZD/novac02.jpg

 Jučer su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela Prijevare u gospodarskom poslovanju i Povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje (čl.626. Zakona o trgovačkim društvima).

Foto: IIlustracija

Jučer su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta  dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela Prijevare u gospodarskom poslovanju i Povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje (čl.626. Zakona o trgovačkim društvima).

Naime, sumnjiči ga se da je kao direktor u vrijeme blokade računa  svoje tvrtke naručio građevinske radove od drugog poduzeća, čije troškove u iznosu od preko 150 tisuća kuna nije podmirio, niti troškove prema odvjetničkom uredu od 13 tisuća kuna. 

Isto tako sumnjiči ga se da  kao odgovorna osoba nije u zakonskom roku predložio pokretanje  stečajnog postupka nad tvrtkom, pa je na taj način oštetio vjerovnike u iznosu od oko 4 milijuna kuna.

 Kaznena prijava je podnesena i protiv narečene tvrtke kao pravne osobe.



Stranica