U prometnoj nesreći smrtno stradala putnica na motociklu

Slika PU_ZD/sudar2.jpg

Jučer oko 17 sati u ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru, 16-godišnji vozač je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, bez zaštitne kacige na glavi, upravljao je neregistriranim motociklom marke „Gillera runner 180“, a sa istim se na motociklu kao putnica bez zaštitne kacige na glavi nalazila 17-godišnja djevojka. Maloljetni vozač je nepropisno preko pune uzdužne crte započeo

Foto: Ilustracija

Jučer oko 17 sati u ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru,  16-godišnji vozač je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, bez zaštitne kacige na glavi, upravljao je neregistriranim motociklom marke „Gillera runner 180“, a sa istim se na motociklu kao putnica bez zaštitne kacige na glavi nalazila  17-godišnja djevojka. Maloljetni vozač je nepropisno preko pune uzdužne crte započeo radnju pretjecanja kolone vozila (tri vozila), dok je u trenutku prvo iz kolone osobni automobil marke „VW Passat“ zadarskih registarskih oznaka, vršilo radnju skretanja u lijevo. Pri tom je došlo do udara automobila o motocikl  te pada motocikla s vozačem i putnicom. Nakon nesreće vozač automobila se udaljio s mjesta događaja te  je naknadno pronađen. Utvrđeno je da se radi o 36-godišnjaku iz Zagreba,  protiv kojeg je podnesen  optužni prijedlog zbog ne pružanja pomoći.                     

Vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede  te je nakon ukazane liječničke pomoći otpušten kući, dok je  17-godišnja putnica s teškim tjelesnim ozljedama   zadržana  na liječenju  u Općoj bolnici Zadar,  gdje je od zadobivenih ozljeda preminula u ranim jutarnjim satima.

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.



Stranica