Obilježavanje18.obljetnice Vojno-redarstvena akcije "Maslenica 93"

Slika PU_ZD/maslenica 93.naslovna.jpg

Foto: PU zadarska

Povodom obilježavanja 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Maslenica 93“ jutros je nakon budnice održano polaganje vijenaca na Gradskom groblju Zadar.

U 9.30 sati ispred središnjeg križa na gradskom groblju  položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje:  Saborski zastupnici, Ana Lovrin, Nevenka Marinović i Ivo Grbić,   predstavnici Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova,  Zadarske županije te Grada Zadra.

Vijece su položili i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, kao i  predstavnici političkih stranaka.

U ime Ministarstva  i Policijske uprava zadarske u spomen na pale hrvatske branitelje,  načelnik zadarske policije Zlatko Sokolar, zamjenik načelnika Marko Buljat i zapovjednik IJP – Sandro Šindija  položili su vijenac i zapalili svijeću pod središnjim križem.

Polaganje vijenaca održano je i na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade “Imotski sokolovi” u Ulici Ante Starčevića zajedno sa svim predstavnicima vojske, policije, županije, grada te političkih stranaka kao i već spomenutih Udruga i roditelji poginulih branitelja u obrani grada.



Stranica