Mjesec borbe protiv ovisnosti

Slika PU_ZD/droga-brosura.jpg

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici PU zadarske u suradnji s djelatnicima Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje i mentalno zdravlje Zadar, provesti će niz predavanja po osnovnim školama u Zadru i na širem zadarskom području.

Foto: Ilustracija

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti policijski službenici PU zadarske u suradnji s djelatnicima Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje i mentalno zdravlje Zadar, provesti će niz predavanja po osnovnim školama u Zadru i na širem zadarskom području.

Predavanja su predviđena za roditelje učenika 7. i 8. razreda te će se u dogovoru s ravnateljima provoditi i nakon 15. prosinca do kada službeno traje Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj predavanja je edukacija što većeg broja roditelja, sve na temu opojnih droga i ovisnosti, od upoznavanja s vrstama droga, znakovima pojavljivanja bolesti ovisnosti te institucijama za pomoć u slučaju pojave tih simptoma.

Tako će sutra, 9. prosinca u osnovnoj školi Bartol Kašić u Zadru, s početkom u 18 sati biti organizirano takvo predavanje za roditelje, dana 15. prosinca u O.Š. Šime Budinić, s početkom u 18 sati, dok će se s ravnateljima ostalih osnovnih škola naknadno dogovoriti termini.

 STATISTIČKI POKAZATELJI ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA ZA 2009. I PRVIH DESET MJESECI 2010.

Na području PU zadarske tijekom 2009.g. obrađena su 263 kaznena djela Zlouporaba opojnih droga, za što je prijavljena 251 osoba, od čega je 31 osoba privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Devet je osoba umrlo od predoziranja opojnim drogama.

U prvih deset mjeseci 2010. godine obrađeno je 235 kaznenih djela zbog čega je prijavljeno 226 osoba, od čega ih je 27 privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Dvije su osobe umrle od posljedica predoziranja opojnim drogama.

Tijekom 2009.g. policijski službenici PU zadarske zaplijenilisu oko 468 grama heroina u prahu, oko 310 ml heroina, oko 755 g kokaina, oko 722 g marihuane, 110 komada biljke kanabis, 41 ecstazy.

Tijekom 2009. godine policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga ove PU proveli su operativnu akciju „ZADAR II“, što je rezultiralo zapljenom 2 kg i 501,3 grama opojne droge heroin te 246,54 g opojne droge kokain. Ova je akcija ostvarena na području Policijske uprave zagrebačke i PU brodsko-posavske.

U prvih deset mjeseci 2010.godine policijski službenici PU zadarske zaplijenili su oko 9 kg i 198 g opojne droge marihuane, oko 60 g heroina u prahu, 140 ml otopine heroina, oko890 g kokaina, 135 komada indijske konoplje.

Tijekom 2010. godinePolicijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga, Policijske uprave zadarske, proveli su operativnu akciju "Zadar IV", koja je na području Policijske uprave zagrebačke, rezultirala zapljenom 753,47 gramaopojne droge kokain i 842 grama opojne droge hašiš.



Stranica