Nestala žena ipak ubijena

Slika PU_ZD/obiteljsko_nasilje01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske i službencima MUP-a u sjedištu, dovršili su prvi dio kriminalističkog istraživanja nad 57-godišnjakom sa zadarskog područja kojeg se sumnjiči da je potkraj prosinca 2009.godine, u iznajmljenom stanu u ulici Benka Benkovića u Zadru, nakon kraće verbalne prepirke, udario i usmrtio svoju 36-godišnju suprugu.

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske i službencima MUP-a u sjedištu, dovršili su prvi dio kriminalističkog istraživanja nad 57-godišnjakom sa zadarskog područja kojeg se sumnjiči da je potkraj  prosinca 2009.godine, u iznajmljenom stanu u ulici Benka Benkovića u Zadru, nakon kraće verbalne prepirke, udario i usmrtio svoju 36-godišnju suprugu.

Naime, policijski službenici Policijske uprave brodsko–posavske su početkom siječnja 2010.godine zaprimili prijavu o nestanku ove 36-godišnje žene, o čemu su upoznati policijski službenici Policijske uprave zadarske koji su u razgovoru sa 57-godišnjakom dobili potvrdu da ga je supruga  napustila i otišla u nepoznatom. Nakon ove potvrde započelo se sa mjerama traganja za osobom u sklopu kojih su obavljeni brojni razgovori sa potencijalnim svjedocima i članovima obitelji, analizirano je kretanje nestale prije samog nestanka te njeni kontakti koje je ostvarivala prije nestanka. S ciljem pronalaska nestale, na području Zadra, Zagreba i Kutine policijski službenici proveli su i više kriminalističkih obrada.

Sve opisane radnje provedene su tijekom cijele ove godine, a detaljna analiza svih prikupljenih saznanja i dokaza sve je jače ukazivala na to da bi se moglo raditi o kaznenom djelu, a ne o nestanku.

Radi svega navedenog, ovih dana su policijski službenici Policijske uprave zadarske nad 57-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 57-godišnjak u izajmljenom stanu ubio svoju suprugu, a potom njeno tijelo  bacio najvjerovatnije u kontejner za smeće. Nakon ubojstva je detaljno počistio stan i nakon mjesec dana otkazao podstanarstvo i iselio se iz stana.

Također su policijski službenici Policijske uprave zadarske i vještaci Centra za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“ u iznajmljenom stanu izvršili očevid,  tijekom kojeg su u stanu pronašli i izuzeli tragove i dokaze koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Tijelo žrtve još nije pronađeno te se kriminalističko istraživanje nastavlja u pravcu pronalaska tijela. Trenutno se radi na utvrđivanju mikrolokacije gdje bi se tijelo trebalo nalaziti.

U subotu je 57-godišnjak  priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstva.



Stranica