Zadar - akcije u cilju spriječavanja konzumiranja alkohola na otvorenim prostorima

Slika PU_ZD/alkohol.jpg

U provođenju narečenih mjera, proteklog vikenda su policijski službenici na javnim površinama i u blizini ugostiteljskih objekata zatekli 11 osoba kod kojih je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola, dok su, također u dane vikenda, zatekli  5 maloljetnih osoba u kasnim večernjim satima ( iza 23 sata), bez pratnje roditelja

Foto: Ilustracija

U sklopu poduzimanja pojačanih mjera prevencije sprečavanja konzumiranja alkohola kod mlađe populacije na otvorenim prostorima, policijski službenici I Policijske postaje poglavito u dane vikenda vrše kontrolu konzumiranja alkohola na otvorenim prostorima, na užem dijelu grada – Poluotoka.

Od početka godine je alkotestirano više stotina osoba, od kojih je 236 bilo pod utjecajem alkohola, a za 7 osoba koje su u tri navrata zatečene u konzumaciji alkohola na javnoj - otvorenoj površini, podnijeti su optužni prijedlozi, dok je jedna osoba koja je u dva navrata zatečena po tri puta u konzumaciji alkohola na javnoj - otvorenoj površini, dobila mjeru zabrane posjećivanja određenog mjesta.

U provođenju narečenih mjera, proteklog vikenda su policijski službenici na javnim površinama i u blizini ugostiteljskih objekata zatekli  11 osoba (pripadnika mlađe populacije) kod kojih je alkotestiranjem utvrđena  prisutnost alkohola.

 Isto tako, u dane vikenda zatečeno je 5 maloljetnih osoba u kasnim večernjim satima ( iza 23 sata), bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe. Na području grada prijavljena su i dva udaljenja maloljetnih osoba iz obiteljskog doma, obje maloljetne osobe su slijedećeg dana pronašli policijski službenici Druge policijske postaje, žive i zdrave na području grada.

O svim poduzetim mjerama koje su policijski službenici provodili prema maloljetnim osobama je izvješćen nadležni Centar za socijalnu skrb.

Podsjećamo još jedanput roditelje na članak 229. st.6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po kojem su odgovorni ukoliko daju ili povjere na upravljanje vozila svojoj djeci, koja nemaju položen vozački ispit ili su pod utjecajem alkohola.

Ovu odgovornost imaju i ostale odrasle osobe koje povjeru na upravljanje vozila drugim osobama, koje nemaju položen ispit za upravljanje motornim vozilom ili osobama koje su pod utjecajme alkohola ili opojnih droga.



Stranica