Dovršena kriminalistička istraživanja

Slika PU_ZD/uhicenik03.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjima pronađeni su i procesuirani počinitelji više kaznenih djela koja su počinjena na području PU zadarske: Tako su policijski službenici PP Obrovac dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo Teške krađe. On se sumnjiči da je jučer, u mjestu

 Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjima pronađeni su i procesuirani počinitelji više kaznenih djela koja su počinjena na području PU zadarske:  

            Tako su policijski službenici PP Obrovac dovršili kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo Teške krađe. On se sumnjiči da je jučer, u mjestu Zelengrad, predio Lukovače, posjekao oko 70 m3 hrastove šume, a potom drva posložio i pripremio za odvoz. Materijalna šteta iznosi oko 40 000 kuna. Protiv ovog 53-godišnjaka sa područja Obrovca podnesena je kaznena prijava.            

            Podnesena je i kaznena prijava protiv dvojice 20-godišnjaka koji se sumnjiče da su u više navrata tijekom noći ( u razdoblju od 14. do 17. rujna) u mjestu Zelengrad otuđili gorivo iz radnih strojeva koji se nalaze na gradilištu budućeg plinovoda. Ukupna materijalna šteta iznosi preko 3 000 kuna. 

            Policijski službenici I PP Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom s područja Bjelovara koji se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela Teške krađe i Teške krađe provaljivanjem.

Naime, postoji osnovana sumnja da je u svibnju ove godine provalio u kuću na gradskom predjelu Diklo u Zadru, koju koristi češki državljanin (1960) te je otuđio odjeću i obuću u vrijednosti oko 1 500 kuna.

Također je utvrđena osnovana sumnja da je u siječnju 2008.g. provalio u osobno vozilo kojim se koristio 31-godišnjak, a koje je bilo parkirano u ulici Miroslava Kraljevića u Zadru te je otuđio novac, mobitel i kaput. Protiv 51-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.  

            Policijski službenici I PP Zadar proveli su kriminalističko istraživanje u svezi nanošenja teških tjelesnih ozljeda 22-godišnjaku dana 4. rujna u ulici Ruđera Boškovića u Zadru. Utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjak u alkoholiziranom stanju (1,73 promila) verbalno, a potom i fizički napao svoje prijatelje, u koji sukob su se umiješali 22-godišnjak i 19-godišnjak. Tom je prilikom 22-godišnjak teže ozlijeđen te je protiv 27-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog Teške tjelesne ozljede. Protiv svih sudionika narušavanja javnog reda i mira (27, 22 i 19) podneseni su optužni prijedlozi.



Stranica