Pronevjerila preko 189 tisuća kuna

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je, obavljajući poslove u računovodstvu suda na zadarskom području, u razdoblju od 1. siječnja 2008. - 31. prosinca 2009.godine protupravno prisvojila iznos od preko 189 tisuća kuna.

Foto: Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom koja  se sumnjiči da je, obavljajući poslove u računovodstvu suda na zadarskom području, u razdoblju od 1. siječnja 2008. - 31. prosinca 2009.godine protupravno prisvojila iznos od preko 189 tisuća kuna.

Novac je uzimala sa žiro računa, a djelomično ih je pokušala prikriti sačinivši i koristeći lažne službene isprave-isplatnice. Također se sumnjiči da poslovne promjene nije knjižila sukladno Zakonu o računovodstvu i pravilniku čime je otežavala preglednost poslovanja suda.  

Jučer je, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela Pronevjere, Krivotvorenja službene isprave i Povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.



Stranica