Obavijest o trasi prijevoza avionske bombe

Slika PU_ZD/aviobomba2.jpg

Prijevoz će osiguravati policijska vozila, a iz objektivnih razloga, brzina kretanja kolone neće biti veća od 40 km/h pa molimo sve vozače da ne ometaju kretanje kolone i ukoliko je moguće da koriste alternativne pravce.

Foto:PU zadarska

Jučer oko 10. 10 sati zaprimljena je dojava od djelatnika tvrtke Transport da je, izvodeći radove radnim strojem (bagerom) u luci Gaženica, naišao na bombu.  

Policijski službenici PU zadarske su odmah izišli na mjesto događaja te su utvrdili da se radi o avionskoj bombi težine oko 250 kg, najvjerovatnije zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. 

Mjesto događaja je osigurano, blokirani su svi prilazni putevi, što će potrajati do sutra ujutro, kada će se započeti sa uklanjanjem bombe.

Sutra, s početkom u 8 sati, policijski službenici PU zadarske će bombu prevoziti sljedećom trasom:

Luka Gaženica - brza cesta D-424 - čvor Tromilja - D-502 – Smilčić - Islam Latinski – D-8 – Posedarje - Maslenički most - D-54 – Jasenice - D-27- Zaton Obrovački - Gračac - D-01- Deringaj - Mrdulja.

  • Prijevoz će osiguravati policijska vozila, a iz objektivnih razloga, brzina kretanja kolone neće biti veća od 40 km/h pa molimo sve vozače da ne ometaju kretanje kolone i ukoliko je moguće da koriste alternativne pravce

    Za mjesto uništavanja bombe predviđeno je Deranjsko polje u mjestu Mrdulja.

     
     


  • Stranica