Upriličeno oproštajno primanje za poljske policijske službenike

Slika PU_ZD/poljaci kraj  0 JPG.jpg
Foto: PU zadarska


Sukladno potisanom Memorandumu o suradnji tijekom tuističke sezone 2010.godine, u Policijskoj upravi zadarskoj je u razdoblju od 17.srpnja do 15.kolovoza 2010.godine, po prvi put, boravilo dvoje poljskih policijskih službenika.

 Viša pozornica – gđa Nina Pawlita i narednik – g. Mariusz Orlowski pomagali su hrvatskoj policiji u obavljanju dužnosti, posebice u poboljšanju komunikacije i suradnje s poljskim turistima, prevenciji kaznenih djela i prekršaja te podizanju razine sigurnosti prometa.

Tijekom svog angažmana boravili su u Zadru, a bili su angažirani na poslovima u Prvoj i Drugoj policijskoj postaji, Postaji pomorske policije, Postaji prometne policije, te na područjima Policijske postaje Biograd, Pag i Obrovac.

 U petak - 13.kolovoza, u prostorijama PU zadarske načelnik - Zlatko Sokolar je za njih je upriličio oproštaj, kojem je nazočio gdin. Pawel Sokolowski - savjetnik - šef konzularne referade Veleposlanstva Republike Poljske te načelnik Odjela Policije – Nikola Šindija.

Gdin Sokolowski je prenio dojmove policijskih službenika, koji su kazali kako odlaze iz Zadra prepuni utisaka ljepote ovog kraja, dok je sam izrazio veliko zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom i izrazio svoja očekivanja kako će se suradnja nastaviti i slijedeće godine. 
Načelnik Zlatko Sokolar je pohvalio međusobnu dobru suradnje i izrazio posebno zadovoljstva njihovom nazočnošću na području ove policijske uprave, gdje boravi velik, iz godine u godinu sve veći, broj poljskih turista.

Na kraju su izmjenili prigodne poklone, koje će obje strane podsjećati na uspostavljene iznimno dobre kontakte, uz obostrana očekivanja za nastavkom suradnje.



Stranica