Predstavljeni poljski policajci

Slika PU_ZD/poljski policajci1.jpg

Foto: PU zadarska




Danas je na konferenciji za medije u Policijskoj upravi zadarskoj predstavljeno dvoje policijskih službenika iz Republike Poljske; gđa Nina Pawlita, viša pozornica i g. Mariusz Orlowski, narednik, koji će pomagati hrvatskim kolegama u narednih mjesec dana.
 

Načelnik PU zadarske izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da će pored mađarskih kolega, ove godine, po prvi put u PU zadarskoj boraviti i policijski službenici Republike Poljske, koji će službu obavljati na području cijele županije.

Šef konzularne referade Veleposlanstva Republike Poljske g. Pawel Sokolowski izrazio je nadu da će se takva suradnja nastaviti i sljedećih godina i to u još većem broju, obzirom da u Republici Hrvatskoj godišnje gostuje oko pola milijuna poljskih turista, a u PU zadarskoj 50-ak tisuća. Naglasio je da će poljski kolege biti odjeveni u svoje službene odore i bez oružja te da će poslove obavljati u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama.  

Oboje poljskih kolega po prvi puta su u Hrvatskoj, prvi dojmovi o ljepotama grada Zadra i općenito Hrvatske su izuzetno pozitivni, a kako imaju iskustvo u radu na terenu, sigurni su da će njihova zadaća biti ispunjena na najbolji mogući način.

Nakon konferencije za medije, u Uredu gradonačelnika grada Zadra upriličen je prijem konzula g. Sokolowskog i poljskih kolega te predstavnika PU zadarske. Zamjenik gradonačelnika g. Dražen Grgurović im je zajedno sa svojim suradnicima zaželio dobrodošlicu, a potom su policijski službenici krenuli na svoje zadatke.
 


Stranica