Prvi radni dan pripadnika Jedinice prometne mladeži

Slika PU_ZD/jpm300x200.jpg

Foto: PU zadarska

Danas sa radom u gradu Zadru započinje Jedinica prometne mladeži. Čini je 34 mladih ljudi koji su u proteklih 15 dana prošli obuku u dva dijela: teorijsku nastavu prilagođenu za njihove potrebe u Auto školi Zadar i praktični dio u Postaji prometne policije Zadar.

Tim povodom načelnik PU zadarske Zlatko Sokolar, načelnik Odjela policije Nikola Šindija i načelnik Postaje prometne policije Elvis Perinčić jutros su s njima u prostorijama PU zadarske održali kratki sastanak, na kojem su im još jednom ponovili njihove zadaće te im poželili uspješan rad . Odmah nakon toga krenuli su na teren.

Pripadnici jedinice prometne mladeži raditi će svakim radnim danom od 7 do 22 sata (u dvije smjene) i subotom ujutro, a po potrebi i duže i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Biti će raspoređeni na svim frekventnijim križanjima u gradu, prvenstveno u njegovom užem dijelu kao što su Liburnska obala, trajektno pristanište, križanje ulica Josipa bana Jelačića i Stjepana Radića, Branimirova obala, kružni tokovi i ostala križanja, ovisno o prometnoj situaciji u gradu.

Fizičkom regulacijom prometa, posebno na križanjima, želi se postići maksimalna protočnost prometa, što će biti njihov primarni zadatak. Uz to, njihova će zadaća biti i pomaganje stranim i domaćim turistima u snalaženju na prometnicama i općenito u gradu (pronalazak važnijih objekata, institucija i sl.)

Molimo građane da uvažavaju znakove koji će davati pripadnici JPM jer će na taj način i sami pridonijeti boljoj protočnosti prometa na križanjima i općenito sigurnijem prometu na cestama. Također apeliramo na građane da u vrijeme gužvi u gradu budu maksimalno tolerantni, pogotovo prema turistima, koji ne poznaju naše prometnice, kako bismo i prometnom kulturom pokazali da smo prava turistička destinacija.

 


Stranica