Dovršeno kriminalističko istraživanje-pronađen počinitelj pet provala

Slika PU_ZD/ukradeni predmeti.jpg

Djelatnici II PP Zadar i PP Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Zadra, koji se sumnjiči da je u razdoblju od 11. svibnja do 27. lipnja počinio pet kaznenih djela Teške krađe provaljivanjem.

Foto: PU zadarska

Djelatnici II PP Zadar i PP Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Zadra, koji se sumnjiči da je u razdoblju od 11.  svibnja do 27. lipnja počinio pet kaznenih djela Teške krađe provaljivanjem.

Utvrđena je osnovana sumnja da je tri provale počinio u trgovine Bakmaz i to u Šibenskoj i u ulici Put Gazića, jednu u trgovački obrt Plus u ulici Put Plovanije u Zadru, a jednu u obiteljsku kuću u mjestu Mandre na otoku Pagu.

Iz trgovina je krao cigarete, kavu, suhomesnate proizvode i ostale prehrambene artikle, a iz obiteljske kuće novac. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na preko 60 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršena je pretraga doma i vozila kojeg koristi, kojom prilikom je pronađen i oduzet dio otuđenih predmeta.

Protiv 28-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, a istražni sudac mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

 


Stranica