Akcija Vikend-deset vozača pod utjecajem alkohola, pet pod utjecajem droga

Slika PU_ZD/alkotest02.jpg

U nedjelju, 27. lipnja, oko 19. 30 sati, u ulici Vlatka Mačeka u Zadru, 26-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,32 promila, izazvao je prometnu nesreću prošavši kroz crveno svjetlo te je udario u motociklistu. Nitko nije ozlijeđen. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je priveden

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda ( 25., 26. i 27. lipnja) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 686 vozila i vozača, a poduzeli su 292 represivne mjere.
 

  • alkotestirano je 180 vozača, od čega je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola
  • 18 bez tehničkog pregleda i registracije,
  • 3 u vozilu bez osiguranja, 
  • 83 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine, 
  •  
  • 7 ih je zatečeno u nepropisnom pretjecanju,
  • 4 ih je postupilo suprotno postavljenom prometnom znaku 

Iz prometa su isključena 23 vozača i 18 vozila.  

U tom se vremenu dogodilo 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, a 6 ih je lakše ozlijeđeno.  

 U nedjelju, 27. lipnja, oko 19. 30 sati, u ulici Vlatka Mačeka u Zadru, 26-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,32 promila, izazvao je prometnu nesreću prošavši kroz crveno svjetlo te je udario u motociklistu. Nitko nije ozlijeđen. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je priveden prekršajnom sucu.  
 

Kako je i najavljeno, povodom Međunarodnog dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama koji je obilježen 26. lipnja, policijski službenici su u noćnim satima tijekom vikenda proveli preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju pod utjecajem droga.  

Tako je 11 vozača testirano na opojne droge, od kojih je njih 2 bilo pozitivno, dok ih je 3 odbilo testiranje (što se smatra da su bili pod utjecajem droga). Protiv svih osoba su podneseni optužni prijelozi.  

Pojačanim radom na “uličnoj redukciji” policijski službenici su u dane vikenda podnijeli kaznene prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporaba opojnih droga. Ukupno je zaplijenjeno 11.3 g marihuane i 7 tableta Suboxone.

 

Stranica