Prevarili ga za preko 21 milijun kuna

Slika PU_ZD/uhicenik02.jpg

Naime, oni se sumnjiče da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi od 65-godišnjaka pribavili punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu, koje se nalaze na Viru i koje su do dana uhićenja prodali drugim osobama ili ih temeljem ugovora potpisanog kod javnog bilježnika prenijeli u svoje vlasništvo, ne isplativši mu iznos vrijednosti zemljišta od oko 21 milijun kuna.

Foto: Ilustracija

U petak, 25. lipnja dovršeno je kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad više osoba, 32-godišnjakom i 42-godišnjakom sa zadarskog područja, 33-godišnjakom sa vinkovačkog područja te 49-godišnjakom i 36-godišnjakom sa splitskog područja, koji su u vremenu od 30.ožujka do 25. lipnja ove godine u dogovoru izvršili kazneno djelo Prijevare na štetu 65-godišnjaka iz Vira.  

Naime, oni se sumnjiče da su, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, od 65-godišnjaka pribavili punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu, koje se nalaze na Viru i koje su do dana uhićenja prodali drugim osobama ili ih temeljem ugovora potpisanog kod javnog bilježnika prenijeli u svoje vlasništvo, ne isplativši mu iznos vrijednosti zemljišta od oko 21 milijun kuna.  

Protiv sve petorice je Općinskom državnod odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Prijevare iz čl. 224 st.4 u sv. st. 1. Kaznenog zakona te su privedeni  istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.



Stranica