Dovršeno kriminalističko istraživanje- Prijevare

Slika PU_ZD/novac01.jpg

Jučer su djelatnici Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom sa zadarskog područja, koji se sumnjiči da je dana 7. rujna 2009.g., kao zaposlenik jedne auto kuće u Zadru, prema prethodnom dogovoru sa 28-godišnjakom, prodao osobno vozilo u vlasništvu te auto kuće 54-godišnjem kupcu za iznos od 25 000 eura, premda je znao da to vozilo košta znatno više.

Foto: Ilustracija

Jučer su djelatnici Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom sa zadarskog područja,  koji se sumnjiči da je dana 7. rujna 2009.g., kao zaposlenik jedne auto kuće u Zadru, prema prethodnom dogovoru sa 28-godišnjakom, prodao osobno vozilo u vlasništvu te auto kuće 54-godišnjem kupcu za iznos od 25 000 eura, premda je znao da to vozilo košta znatno više.

Od kupca je primio novac, za što mu nije predao potvrdu, niti je s njim sklopio ugovor. Kupac je za tu uslugu predao 28-godišnjaku 3 000 eura, a 40-godišnji zaposlenik auto kuće sačinio je ugovor o kupnji vozila sa drugom osobom i fiktivno uplatio dio predujma prema autokući, sve kako bi izvezao vozilo iz auto kuće, napravio probne tablice i osiguranje. Potom je vozilo predao 54-godišnjaku. Nakon uhićenja 28-godišnjaka u listopadu prošle godine, 40-godišnjak je zatražio od 54-godišnjaka da mu vrati vozilo što je i učinjeno te mu vratio uplaćeni novac umanjen za 22 000 kuna.

Protiv 40-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare.

 


Stranica