Vozio sa 2,26 promila i 30-ak zabrana upravljanja motornim vozilom

Slika PU_ZD/policajac_autocesta03.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom sa područja Zagreba koji se sumnjiči da je u srijedu, 16. lipnja izazvao prometnu nesreću na državnoj cesti D-1 između Gračaca i Knina.

Očevidom je utvrđeno da je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad vozilom, sletio van kolnika kojom prilikom je oštetio jedan prometni znak. Zadobio je lakše tjelesne ozljede. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozilo pod utjecajem alkohola od 2.26 promila.

Također je utvrđeno da je vozio za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije, kojih mu je do sada izrečeno 30 ak.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću koji mu je odredio pritvor.

Policijski službenici će u dane predstojećeg vikenda pojačano nadzirati promet na području cijele županije, a posebno na auto cesti i glavnim državnim prometnicama, obzirom da se očekuje dolazak većeg broja domaćih i stranih turista. Molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju svih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako bi se izbjegle neželjene posljedice. 

 

Apeliramo: Vozači oprez, smanjite brzinu, ne pijte alkohol ako vozite i dođite sigurno na vaše odredište!

 


Stranica