Jedinica prometne mladeži - prijam kandidata

Slika PU_ZD/prometna_mladez01.jpg

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na prijedlog Policijske uprave zadarske, Grad Zadar i ove godine organizira Prometnu jedinicu mladeži u koju će biti uključena 34 pripadnika

 
Foto: Ilustracija



       Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na prijedlog Policijske uprave zadarske, Grad Zadar i ove godine organizira Prometnu jedinicu mladeži u koju će biti uključena 34 pripadnika.




        UVJETI KOJE KANDIDATI MORAJU ISPUNJAVATI:
  • pripadnik prometne jedinice mladeži može biti učenik srednje škole  koji je navršio 16 godina života ili student, primjeren u učenju, ponašanju i radu.
  • kandidat mora biti zdravstveno sposoban što dokazuje potvrdom liječnika obiteljske medicine.

       Prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, dobre komunikacijske vještine, poznavanje stranih jezika te pripadnici koji su prošli obuku.

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:

  •       prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu
  •       pravila prometa
  •       prometne znakove
  •       upravljanje prometnom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.  

       Nakon osposobljavanja, pripadnici Jedinice prometne mladeži biti će uključeni u poslove upravljanja prometom na križanjima i drugim mjestima, nadzora nepropisno parkiranih vozila, kao i obavljanju drugih poslova prilikom nadzora vozila i vozača, uključujući i pružanje pomoći domaćim i stranim gostima pri snalaženju u prometu i to u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza 2010.godine.

Svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u Postaju prometne jedinice Zadar u ulici Andrije Hebranga bb i to u vremenu od 12. do 26. svibnja 2010. godine.

Obrasci za prijam u Prometnu jedinici mladeži mogu se preuzeti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu Policijske uprave zadarske, na istoj adresi.

Uz prijavu (ispunjeni obrazac) potrebno je dostaviti i kopiju školske knjižice prethodnog razreda i 1. polugodišta trenutnog razreda te liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.

 

Napominjemo da se ispunjeni obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće prakse uopće neće razmatrati.



Stranica