Zapljenjeno preko pola kilograma kokaina

Slika PU_ZD/Konferencija 10 05 2010 003.jpg

Iz kućice na otoku kraj Zadra 44-godišnjak je dragovoljno izručio oko 615,2 grama opojne droge kokain. U obiteljskoj kući na zadarskom otoku koju koristi 39-godišnjak pronađeno je oko 24,3 g kokaina, a u stanu u Zadru kojeg koristi 32-godišnjak pronađena je manja količina opojne droge marihuane i heptanona pomiješanog sa Cedevitom.

Foto: PU zadarska

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga.
 

Osnovano se sumnja da su 39-godišnjak i 44-godišnjak  opojnu drogu kokain skrivali u kućama na dva otoka zadarskog arhipelaga, a potom je 39-godišnjak dovozio  u Zadar, u stan kojeg koristi 32-godišnjak.  

39-godišnjak je potom opojnu drogu vagao i prepakiravao u manje vrećice te ju preprodavao na ilegalnom zadarskom narkotržištu.  

U subotu i nedjelju, 8. i 9. svibnja, temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršene su pretrage domova koje koriste počinitelji.  

Iz kućice na otoku kraj Zadra 44-godišnjak je dragovoljno izručio oko 615,2 grama opojne droge kokain. 

U obiteljskoj kući na zadarskom otoku koju koristi 39-godišnjak pronađeno je oko 24,3 g kokaina, a u stanu u Zadru kojeg koristi 32-godišnjak pronađena je manja količina opojne droge marihuane i heptanona pomiješanog sa Cedevitom.  

Potvrđena je osnovana sumnja da su 39-godišnjak i 44-godišnjak neovlašteno posjedovali oko 640 g opojne droge kokain, čijom bi daljnjom preprodajom ostvarili protupravnu imovinsku korist od oko 320 tisuća kuna.  

Jučer poslijepodne, sva trojica počinitelja privedena su uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

 


Stranica