Posjet dječjeg vrtića Ciciban Policijskoj upravi zadarskoj

Slika PU_ZD/ciciban naslovnica.jpg

Foto:PU zadarska

Dana 17. ožujka u 10.30 sati Policijsku upravu zadarsku posjetila su djeca iz dječjeg vrtića Ciciban, njih 25, u pratnji odgojiteljica vrtića, gđe Pjerine Szabo i gđe Tereze Grbić.

Ovaj su susret organizirali kontakt policajci I Policijske postaje Zadar, Venci Zorić i Momir Zdrilić, a sve u sklopu projekta Policije u zajednici.

Predškolci i njihove odgojiteljice su razgledali objekte koje koristi Policijska uprava zadarska, vozila i ostalu opremu koju policajci koriste u svakodnevnom radu. Mališane su najviše zainteresirali motori, policijski psi i dvorana za treninge koja se nalazi u sklopu centra Franko Lisica.

Policijski službenik za prevenciju I PP Zadar Mario Brzoja i kontakt policajac Venci Zorić su se potrudili najmlađima prenijeti znanja o zaštitnom i samozaštitnom ponašanju kako u prometu, tako i u ostalim situacijama. Također im se skrenulo pozornost na negativne posljedice u društvu kao što su nasilje i ovisnost.

Jedan od osnovnih ciljeva strategija Policije u zajednici jest stvaranje osjećaja povezanosti i povjerenja između građana i policije, a upravo opravdanje povjerenja najmlađih prvi je korak ka tom cilju.

 


Stranica