Rezultati akcije Vikend

Slika PU_ZD/policajac_autocesta_uspravna.jpg

U subotu, 27. veljače u 02.20 sati u Zadru na Obali kralja Tomislava, 27 godišnjak je, upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka u vrijeme zabrane upravljanja, prošao kroz križanje za vrijeme trajanja crvenog svjetla za njegov smjer kretanja pod utjecajem alkohola od 2,14 promila što je najveća koncentracija

Foto: Ilustracija

Tijekom provođenja akcije Vikend u dane proteklog vikenda ( 26., 27. i 28. veljače) policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 671 vozilo i vozača, a poduzeli su 208 represivnih mjera.
 

- alkotestirano je 244 vozača, od čega je njih 23 bilo pod utjecajem alkohola,

- 4 ih je upravljalo vozilom bez položenog vozačkog ispita,

- 4 bez tehničkog pregleda i registracije,

- 2 u vozilu bez osiguranja. 

- 33 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,  

Iz prometa je isključeno 25 vozača i 4 vozila.  

U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.  

U subotu, 27. veljače u 02.20 sati u Zadru na Obali kralja Tomislava, 27 godišnjak je, upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka u vrijeme zabrane upravljanja, prošao kroz križanje za vrijeme trajanja crvenog svjetla za njegov smjer kretanja pod utjecajem alkohola od 2,14 promila što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom provođenja ove akcije. Protiv 27 godišnjaka je redovnim putem podnesena kaznena prijava zbog Izbjegavanja sigurnosnih mjera, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je uz optužni prijedlog prekršajnom sucu u Zadru.

 


Stranica