Krivotvorenje novca i znakova za vrijednosti

Slika PU_ZD/novac01.jpg

Jučer je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga doma i drugih prostorija u vl. 35 godišnjaka u Bibinjama. Tom je prilikom pronađena novčanica od 500 kuna

Foto: Ilustracija

Jučer je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga doma i drugih prostorija u vl. 35 godišnjaka u Bibinjama. Tom je prilikom pronađena novčanica od 500 kuna za koju se sumnja da je krivotvorena. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je dana 10. siječnja stavio u opticaj još jednu krivotvorenu novčanicu od 500 kuna u pekaru u Donjem Zemuniku. Protiv njega slijedi kaznena prijava. 
 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je maoljetna 17 godišnjakinja početkom prosinca prošle godine na osobnom računalu izradila dvije krivotvorene markice za džački pokaz za prosinac 2009 g.. Jedan je zadržala za sebe, a drugi je predala 16 godišnjakinji, a istima su se koristile za prijevoz autobusom Liburnije na relaciji Zadar-Biograd. Protiv obje slijedi kaznena prijava.

 


Stranica