Privođenje zbog narušavanje nepovredivosti doma i drske krađe

Slika PU_ZD/policajac01.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja danas se istražnom sucu Županijskog suda u Zadru privodi 26 godišnji državljanin RH zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa i Narušavanje nepovredivosti doma

 Foto: Ilustracija
 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja danas se istražnom sucu Županijskog suda u Zadru privodi 26 godišnji državljanin RH zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa ( čl.217.st.1.t.2. KZ) i Narušavanje nepovredivosti doma ( čl.122 st.1. KZ).

Naime, 26 godišnjak se sumnjiči da je dana 5. siječnja u popodnevnim satima u ulici Franje Petrića u Zadru u društvo mlađe muške osobe nasilno ušao u stan kojeg koristi 23 godišnji Zadranin te su mu nakon verbalnog i fizičkog napada  iz ruke istrgnuli mobitel i otuđili ključeve osobnog vozila marke Fiat tip Punto zagrebačkih registarskih oznaka.
Nedugo potom su došli do parkiranog vozila, otključali ga i sa istim se odvezli u nepoznatom pravcu.
Otuđeno vozilo je pronađeno sutradan ( 6.siječnja) u ulici Miroslava Krleže u Zadru.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je 23 godišnjak tom prilikom nakon izlaska osoba iz njegovog stana, sa prozora zgrade pucao iz automatske puške, koju je nelegalno posjedovao, a kojom prilikom nitko nije ozlijeđen. Protiv 23 godišnjaka se stoga podnosi kaznena prijava zbog učina kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.




Stranica