Lažno se predstavljao kao policajac

Slika PU_ZD/policajac01.jpg

Također je utvrđeno da je vremenu od 3. do 7. prosinca u mjestima Preko, Ugljan i Vir lažno se predstavljajući kao policijski inspektor dolazio na kućne adrese i ugostiteljske objekte i od mještana posuđivao novac pod izlikom da mu treba za put

Foto: Ilustracija

Jučer je uhićen 39 godišnjak iz Zadra kojeg se sumnjiči da je tijekom studenog i prosinca ove godine počinio više kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 39 godišnjak iznajmio stan u prizemlju obiteljske kuće u vl. 60 godišnjaka u Zadru kojeg je koristio nekoliko mjeseci, izbjegavajući sklopiti ugovor s vlasnikom te je dana 14. studenog napustio stan neplativši dug od 2 000 kuna. Tom je prilikom iz garaže otuđio kartonske kutije u kojima se nalazilo umjetno cvijeće u vrijednosti oko 5 000 kuna.

Također je utvrđeno da je vremenu od 3. do 7. prosinca u mjestima Preko, Ugljan i Vir lažno se predstavljajući kao policijski inspektor dolazio na kućne adrese i ugostiteljske objekte i od mještana posuđivao novac pod izlikom da mu treba za put i kupnju taksenih maraka radi predavanja zahtjeva za zaposlenje supruge. Isto tako je dolazio na gradilišta i provjeravao prijavljenost radnika. Tom je prilikom koristio člansku iskaznicu „Zajednice udruga umirovljenika unutarnjih poslova Hrvatske“, koja svojim izgledom podsjeća na službenu iskaznicu policijskih službenika. Na opisani način pribavio je nekoliko stotina kuna.

Protiv 39 godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog Prijevare, Krađe i Lažnog predstavljanja.

 


Stranica