Prijevare i Protupravna naplata

Slika PU_ZD/uhicenik01.jpg

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 28 godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela Prijevare na štetu više osoba sa područja Zadra.

Foto: Ilustracija
U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela Prijevare na štetu više osoba sa područja Zadra.
    

Naime, 28-godišnjak se sumnjiči da je u vremenu od prosinca 2005. do studenog 2009. godine od osoba zainteresiranih za kupnju vozila marke Audi i VW u gotovini  dobivao 50 do 60 posto vrijednosti vozila kojeg su željeli kupiti, a koja je vozila prethodno od prodavatelja preuzimao temeljem ugovora o leasingu na ime članova svoje obitelji i prijatelja.

Kupcima nije davao vozila u njihovo vlasništvo, već na korištenje, uz obećanje da će u dogledno vrijeme stvarni kupac biti upisan kao vlasnik.  

Nakon toga nastavio je otplaćivati rate leasinga od novca kojeg je dobivao od sljedećih naručitelja vozila.

Ovaj je način rada zahtijevao da u izvršenje kaznenog djela uključi sve više osoba (kroz zaključenje ugovora o leasingu) kako bi na taj način pribavio novac za pokriće dospjelih rata.

Tijekom dana 28-godišnjak će se uz kaznenu prijavu privesti istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.  

Danas su uhićene još dvije osobe iz Zadra (46 i 32 godine) koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo Protupravne naplate na način da su 28-godišnjaku krajem listopada prijetili fizičkim napadom na njega i njegovu obitelj ukoliko im ne isporuči vozila, odnosno ne plati fakturu za jednu leasing kuću.

Tijekom dosadašnjih izvida izvršene su pretrage dva stana i pet vozila kojom prilikom je pronađen jedan pištolj, streljivo, bokser i palica, što je uz potvrdu oduzeto.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 


Stranica