Pronevjerili preko 96 tisuća kuna

Slika PU_ZD/novac02.jpg

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad trima osobama sa zadarskog područja (22, 26 i 27 godina) koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo Pronevjere


Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad trima osobama sa zadarskog područja (22, 26 i 27 godina) koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo Pronevjere i nad 27 godišnjakom sa područja primorsko-goranske županije kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Pomaganja.

 Utvrđena je osnovana sumnja da su trojica prijavljenih u svojstvu zaposlenika na benzinskoj postaji u okolici Zadra u vremenu od 5. do 28. studenog 2008.g. u više navrata radili malverzacije sa karticama 27 godišnjaka (također zaposlenika benzinske postaje) na način da su utržak (gotovinu) od prodanog goriva i razne trgovačke robe u  iznosu od preko 96 tisuća kuna protupravno prisvojili i međusobno dijelili.

Potom su provlačenjem kartica preko POS uređaja bez provjere autorizacije i ručnim kucanjem izmišljenih brojeva prisvojenu gotovinu pokrivali kao da je stvarno plaćena karticama. Na taj su način oštetili poduzeće za spomenuti iznos. Protiv sve četvorice je podnesena kaznena prijava.



Stranica