Ucjena

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 24, 39 i 21 godine, svi iz Splita, koje se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 9 tisuća eura, počinili kazneno djelo Ucjene


U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 24, 39 i 21 godine, svi iz Splita, koje se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 9 tisuća eura, počinili kazneno djelo Ucjene (opisano i kažnjivo po čl. 235. st.2 Kaznenog zakona) na štetu 65 godišnjaka iz Zadra.


Kazneno djelo su počinili na način da je 24 godišnjak dana 30. rujna i 1. listopada ove godine u dogovoru sa 21 godišnjakinjom i njenom 39 godišnjom majkom u više navrata telefonski kontaktirao oštećenog prijeteći mu fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem te zatražio da mu plati neodređeni novčani iznos kao naknadu za kompromitirajuće SMS poruke i podatke o telefonskim pozivima koje je oštećeni prethodno upućivao njegovoj 21 godišnjoj djevojci. Nakon toga oštećeni mu je isplatio 2 tisuće eura.

Ubrzo nakon isplate, u narednih nekoliko dana 24 godišnjak je na isti način tražio isplatu još 7 tisuća eura, koje mu je oštećeni predao jučer poslijepodne.


Policijski službenici PU zadarske su poduzimanjem prikrivenih policijskih radnji uhitili sve tri osobe koje će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedene istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.
 


Stranica