Provedena akcija Djeca, prijatelji u prometu

Slika PU_ZD/pp pag 200x300.jpg

Foto: PU zadarska
Tijekom mjeseca rujna odnosno početkom nove školske godine policijski službenici na području  Policijske uprave zadarske provodili su akciju "Djeca prijatelji u prometu".

Budući da je cilj akcije sigurno sudjelovanje djece u prometu, a naročito onih najmlađih, kroz ovu akciju djeci  su se prezentirala osnovna pravila ponašanja u prometu. 

Tako su policijski službenici PP Pag podučili djecu pravilnom kretanju pješaka,tj.kako prijeći cestu sa i bez  obilježenog pješačkog prijelaza, na semaforiziranim raskrižjima. Isto tako djeca su upoznata s osnovnim pojmovima (što je nogostup, prometnim znakovima...),  pravilima kretanja po cesti, upravljanja prometom od strane policijskih službenika.

Nakon teorijskog dijela koji se obavlja u učionicama, djeci  je podijeljen promotivni materijal (bilježnica,refletirajuči prsluk i kemijska olovka) a zatim se u praktičnom dijelu djecu učilo pravilno priječi cestu  kretati se po cesti i nogostupu.

Osim  opisanih aktivnosti policijski službenici PP Pag su svakodnevno u vrijeme odlaska i dolaska u školu   boravili u blizini škole gdje su nadzirali promet, usmjeravali djecu na pravila u prometu i  sankcionirali kršenja zakonskih odredbi.                  

 


Stranica