Dan policije 2009.godine

Slika PU_ZD/početna.jpg
FOTO:PU zadarska

U petak, 25. rujna 2009.g. policijski službenici PU zadarske  obilježili su Dan hrvatske policije i blagdan Sv. Mihovila.
Program je započeo u 8.30 sati polaganjem vijenaca na Središnji križ na Gradskom groblju poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega je održana misa zadušnica u crkvi Sv. Mihovila u Zadru za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu.

U Ulici Perivoj hrvatskih redarstvenika u Zadru policijski službenici su posadili stablo koje je doniralo gradsko poduzeće Nasadi.  

S početkom u 11 sati organiziran je svečani postroj policijskih službenika u Policijskom centru Franko Lisica u Zadru.  

Cijenjenom skupu obratio se načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, župan Županije zadarske Stipe Zrilić i izaslanik ministra i glavnog ravnatelja, načelnik uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova g. Nikola Milina.

Odlukom povjerenstva Ravnateljstva policije trima policijskim službenicima PU zadarske dodijeljena je prigodna nagrada MUP-a zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske

Izaslanik ministra i glavnog ravnatelja, načelnik uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova g. Nikola Milina uručio je nagrade: 

načelniku Odjela kriminalističke policije Antunu Novoseloviću, 

voditelju Odsjeka kriminaliteta droga Anti Lučiću i  

policijskom službeniku u Odsjeku kriminaliteta droga Goranu Burčulu

Odlukom povjerenstva PU zadarske nagrađeni su policijski službenici koji su iskazali visok stupanj predanosti poslu i požrtvovnosti u radu kojom se pridonosi stanju sigurnosti na području PU zadarske.  

Nagrade im uručio načelnik PU zadarske a nagrađeni djelatnici su :  

načelnik Postaje prometne policije Zadar Elvis Perinčić,  

policijski službenik u Postaji prometne policije Zadar Predrag Tomašek,

policijski službenici u Postaji pomorske policije Zadar koji vrše službu na policijskom vodenom skuteru Dino Žuvanić, Franko Grancarić i Bernardo Županjac

Župan zadarske županije Stipe Zrilić uručio je načelniku PU zadarske Antonu Dražini zajedničku donaciju Županije zadarske i Grada Zadra, uređaj za detekciju droga koji će policijski službenici koristiti prilikom kontrole prometa, a sve u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa.

 
 
   
 


Stranica