U akciji Zadar 3 "palo" više od 500 g kokaina

Slika PU_ZD/zadar3.jpg

Protiv osumnjičenika je USKOK-u podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona te su u subotu, 19. rujna dovedeni sucu istrage Županijskog

FOTO: PU zadarska
Provedenim kriminalističkim istraživanjem u vremenu od mjeseca travnja do 18. rujna ove godine, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske u kordinaciji s USKOK-om utvrdili su osnovanu sumnju da su se 31 godišnjak iz Zagreba i tri osobe sa zadarskog područja u dobi od 35, 21 i 33 godine, prema prethodnom planu udružili u grupu radi prodaje te da su kupovali, skrivali, prepakirali i vršili daljnju preprodaju opojne droge kokain.

Opisano su činili na način da je 35 godišnjak u više navrata od prvoosumnjičenog Zagrepčanina kupovao odnosno nabavljao opojnu drogu kokain,   predavao je 21 godišnjaku, koji je skrivao u obiteljskoj kući ili iznajmljenom stanu na području grada Zadra u kojem je neprijavljano boravio, vagao je, miješao sa pripravcima i prepakirao za daljnju prodaju.

Tako pripremljenje paketiće obojica su prodavali na području grada Zadra, dok je 33 godišnjak od njih kupovao, miješao sa dodacima radi povećanja mase, ponovo prepakiravao, i preprodavao daljnjim kupcima.

Na ovaj su način od prodaje opojne droge ostvarili protupravnu materijalnu dobit u ukupnom iznosu od najmanje 403 000 kuna.

U petak, 18. rujna oko 8.30 sati na ulazu u Benkovac policijski službenici su zaustavili vozilo kojim je upravljao 21 godišnjak kod kojeg su pronašli 5 paketa sa sadržajem opojne droge kokain ukupne količine oko 576, 2 g.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu izvršene su pretrage doma svih osumnjičenika kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti mobiteli, novac za kojeg se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela, kod 31 godišnjaka je pronađena puška i pištolj koje nelegalno posjeduje, a kod 33 godišnjaka oko 6 g kokaina.

Protiv osumnjičenika je USKOK-u podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona te su u subotu, 19. rujna dovedeni sucu istrage Županijskog suda u Splitu.
 













Stranica