Rezultati akcije Vikend

Tijekom provođenja akcije Vikend u dane proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske kontrolirali su

 

Tijekom provođenja akcije Vikend u dane proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 519 vozila i vozača, a poduzeli su 231 represivnu mjeru.

- alkotestirana su 182 vozača, od čega je njih 20 bilo pod utjecajem alkohola, 8 vozača je upravljalo vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom (bez položenog vozačkog ispita), 5 vozača su zatečena kako upravljaju s vozilom bez tehničkog pregleda i registracije, 2 u vozilu bez osiguranja, 44 vozača prekoračilo je propisano ograničenje brzine, 28 nije poštivalo postavljeni prometni znak. a 11 vozača mopeda i motocikla nisu imala zaštitnu kacigu na glavi.

U tom se vremenu dogodilo 24 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila teže, a 7 lakše tjelesne ozljede.

 U petak, 4.rujna u 18.30 sati u Pakoštanima 39 godišnji vozač upravljao je traktorom koji nije registriran niti tehnički pregledan, a pod utjecajem alkohola od 3,74 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

U nedjelju, 6.rujna oko 21.00 sati zaprimljena je dojava da se u Zadru, na brzoj cesti u smjeru Zemunika kreće jedno vozilo u suprotnom smjeru. Utvrđeno kako se vozač (1947) osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka nepažnjom uključio na brzu cestu iz smjera Dračevca u smjeru Zemunika, a kada je zamijetio da se kreće u suprotnom smjeru uz povećanu pažnju se na najbližem izlazu isključio iz prometa, nakon čega je zatečen i kontroliran od strane policijskih službenika. Kod vozača nije bilo rekacije na alkohol, a zbog počinjenog prekršaja je sankcioniran.



Stranica