Izazvao dvije lakše prometne nesreće i pobjegao

Jučer u 14.30 sati, na raskrižju Molatske i Varaždinske ulice u Zadru, 36 godišnjak iz Zadra izazvao je prometnu nesreću osobnim vozilom kojem je istekla registracija i osiguranje


Tijekom provođenja akcije Vikend u dane proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 698 vozila i vozača, a poduzeli su 488 represivih mjera, među kojima prema sljedećim vozačima:


- 22 vozača zatečeno je kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola,
- 12 vozača je upravljalo vozilom  bez položenog vozačkog ispita
- 20 vozača je zatečeno kako upravljaju s vozilom bez tehničkog pregleda i registracije,
- 87 vozača prekoračilo je propisano ograničenje brzine, a
- 20 vozača mopeda i motocikla nije imalo zaštitnu kacigu na glavi.

Jučer u 14.30 sati, na raskrižju Molatske i Varaždinske ulice u Zadru, 36 godišnjak iz Zadra izazvao je prometnu nesreću osobnim vozilom kojem je istekla registracija i osiguranje, na način da je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u ogradni zid dvorišta te se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja.

Isti vozač je petnaestak minuta kasnije u ul. Jadranska cesta prije raskrižja sa Biogradskom i Benkovačkom cestom udario u vozilo ispred sebe koje se zaustavilo na crveno svjetlo na semaforu, kojom prilikom je 69 godišnji vozač zadobio lakše tjelesne ozljede.

Nakon ove prometne nesreće 36 godišnjak iznova napušta mjesto događaja te je oko 15.10 sati pronađen na parkiralištu Zračne luke Zadar.

Vozač koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju odbio je alkotestiranje te mu je oduzeta vozačka dozvola i doveden je u prostorije policije. Protiv njega je podignut optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 


Stranica