Prijevara

Jučer prijepodne, temeljem raspisane tjeralice, u marini Kaštela uhićen je 40 godišnji državljanin Slovenije koji se zajedno sa 51 godišnjim državljaninom Austrije,


Jučer prijepodne, temeljem raspisane tjeralice, u marini Kaštela uhićen je 40 godišnji državljanin Slovenije koji se zajedno sa 51 godišnjim državljaninom Austrije,  koji je u bijegu, sumnjiči da su počinili kazneno djelo Prijevare.
 

Naime, postoji osnovana sumnja da su njih dvojica u međusobnom dogovoru doveli u zabludu djelatnika poduzeća sa sjedištem u Marini Dalmacija u Sukošanu, na način da su lažno prikazali Hypo Alpe Adria leasing GmbH Munchen kao vlasnika motorne jahte "Katarina", odnosno lažno prikazali sebe kao opunomoćenike stvarnog vlasnika.

Istog su djelatnika naveli da neovlašteno otuđi plovilo sa veza u marini "Sukošan" i dana 03. srpnja ove godine izda nalog da se spomenuto plovilo u vrijednosti oko 1 200 000 eura  preveze u marinu "Kaštela" u Kaštel Gomilici.

Plovilo je vraćeno stvarnom vlasniku, podzeću "Heinz nautika" d.o.o. iz Zadra.  

Jutros, nakon provedene kriminalističke obrade, 40 godišnji državljanin Slovenije je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.   

 


Stranica