Mađarski policajci u PU zadarskoj

Slika PU_ZD/Privlaka.JPG

U prvom terminu, od 1. do 16. srpnja na području PU zadarske boravili su mađarski policijski sllužbenici Lili Nora Szentivany i Robert Bela Ballint, dvoje od ukupno osmero

 

U prvom terminu, od 1. do 16. srpnja na području PU zadarske boravili su mađarski policijski sllužbenici Lili Nora Szentivany i Robert Bela Ballint, dvoje od ukupno osmero polciijskih službenika Republike Mađarske koji će, sukladno  Memorandumu o razumijevanju - o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH-e i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske tijekom turističke sezone 2009. godine u Republici Hrvatskoj, boraviti na području zadarske županije.  

Kako je planirano, službu su obnašali s kontakt policajcem I PP Zadar Milom Smokrovićem, a u tom su razdoblju, uz redovne ophodnje tijekom kojih su ostvarivali kontakte s mađarskim turistima, obišli i brojne turističke urede, auto kampove i  hotele,  bili primljeni od strane gradonačelnika i načelnika općina, pružili pomoć prilikom utvrđivanja okolnosti prometne nesreće u kojoj je sudjelovao mađarski državljanin.  

Kako bi mađarske turiste upoznali o svom boravku i radu sa hrvatskim kolegama na području PU zadarske, tiskali su i letak koji su podijelili po turističkim uredima i ostalim turističkim objektima koje su obišli.  

Naša suradnja s mađarskim kolegama nastaviti će se tijekom cijele turističke sezone 2009. godine.

 
 


Stranica