Prijevare

Obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci broj kaznenih djela Prijevara redovito znatno povećava, upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične pokušaje prodaje raznih proizvoda


U petak, 10. srpnja u poslijepodnevnim sati u trgovini u ul. Pod bedemom u Zadru, dvije su nepoznate osobe prevarile 57 godišnjakinju iz Zadra za iznos od 10 ak tisuća kuna na način da je nepoznati muškarac koji se predstavio kao farmaceut procijenio set skalpela koji je nepoznata ženska osoba prodavala na više tisuća eura   uvjerivši 57 godišnjakinju da se radi o profesionalnim skalpelima, a potom ju nagovorio da ga plati 10 ak tisuća kuna i zadrži, a da će se on vratiti i otkupiti od nje skalpele za puni iznos.

Shvativši da je prevarena, 57 godišnjakinja je jučer poslijepodne prijavila događaj policiji te je u tijeku traganje za nepoznatim počiniteljima protiv kojih je podnesena kaznena prijava zbog Prijevare. 

Jučer oko 11.40 sati u Privlaci, nepoznati muškarac je od djelatnice kioska Tiska zatražio cigarete za što joj je dao novčanicu od 500 kuna, a kada mu je dala cigarete i ostatak novca, rekao je da ima sitan novac i zatražio natrag novčanicu od 500 kuna, što je ona i učinila, nakon čega se udaljio, a djelatnica kioska ostala oštećena za spomenuti iznos.
 
Obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci broj kaznenih djela Prijevara redovito znatno povećava, upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične pokušaje prodaje raznih proizvoda, pogotovo od uličnih prodavača.  Isto tako upozoravamo sve osobe koje posluju novcem na dodatni oprez kako bi se izbjegle prijevare ili stavljanje u opticaj krivotvorenog novca. Također pozivamo građane da svaki takav događaj u najkraćem roku prijave policiji.

Stranica