Policajci na biciklima - nova generacija

Slika PU_ZD/biciklisti1.JPG
 

Danas je s radom započela biciklistička ophodnja sastavljena od dvoje policijskih službenika Policijske uprave zadarske koji će službu obavljati na području grada Zadra, vršeći prevenciju kaznenih djela i prekršaja u cestovnom prometu te obavljajući druge temeljne policijske zadaće.

Policijska uprava zadarska prva je u Republici Hrvatskoj formirala policijske biciklističke ophodnje i to: jednu na području grada Zadra i jednu na području grada Biograda. Rezultati njihova rada od srpnja 2005. godine pokazali su da je njihovo djelovanje više nego opravdano, pa se nakon odlaska dvojice policijskih službenika na druga radnja mjesta u PU zadarskoj formirala nova ekipa koja je danas predstavljena novinarima kod Gradskih vrata u Foši.  

Osim spomenutih zadaća, policijski službenici na biciklima, kao i prijašnjih godina tijekom turističke sezone, pomagat će domaćim i stranim turistima kako bi se lakše snašli u prometu, ali i u ostalim svakodnevnim situacijama, što je još jedan u nizu projekata i nastojanja PU zadarske da se približi građanima i podigne razinu sigurnosti na još veću razinu, pogotovo tijekom turističke sezone.

 


Stranica