Predstavljeni mađarski policajci

Slika PU_ZD/madari_1.jpg


Jučer su na tiskovnoj konferenciji održanoj u PU zadarskoj predstavljeni
gospodin Robert Bela Balint i gospođa Lili Nora Szentivanyi, dvoje od ukupno osam policijskih službenika iz Republike Mađarske, koji će  u razdoblju od 1. srpnja do 30. kolovoza ove godine biti upućeni na područje PU zadarske.

Početak je to suradnje koja se temelji na Memorandumu o razumijevanju - o suradnji između Ravnateljstva policije MUP-a RH-e i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske tijekom turističke sezone 2009. godine u Republici Hrvatsko koji je 14. svibnja 2009. godine potpisan u Opatiji. 
Tako mađarski policijski službenici četvrtu godinu za redom rade s hrvatskim kolegama na području PU zadarske.

Mađarski policijski službenici neprekidno će boraviti u sastavu od dvoje službenika u četiri dvotjedna termina.
 
Kao i prethodnih godina, mađarski policijski službenici službu će obavljati u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama, odjeveni u svoje službene odore i bez oružja. Biti će raspoređeni u I PP Zadar, PPP Zadar i PPRP Zadar, a ove će se godine povremeno angažirati i na poslovima i prometne policije na autocesti A-1 i poslovima pomorske policije.

Njihova je zadaća pomaganje hrvatskoj policiji u obavljanju njenih dužnosti, a posebice u odnosu na unaprijeđenje komunikacije i suradnje s mađarskim turistima,  u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te poboljšanju sigurnosti prometa. 

Tijekom obavljanja njihovih poslova mađarski policijski službenici neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati nikakve policijske mjere, a dužni su se pridržavati pozitivnih pravnih propisa u Republici Hrvatskoj.


 


Stranica